Kända filmskapare

Det finns mängder och åter mängder av kända filmskapare där ute. Trots allt filmens historia är relativt kort så har filmskaparna och regissörerna blivit allt fler och fler, speciellt nu när tekniken börjar bli så pass bra så att man kan med en ytterst liten budget göra filmer i hemmet utan någon studio eller dylikt till hjälp. Självfallet finns det dock flera filmskapare som är kända efter i och med större samarbeten.

Vad är en filmskapare?
En filmskapare kan oftast ses som regissören av en film, det vill säga den som leder filmen, ger instruktioner till skådespelarna och som helt enkelt styr filmens gång efter sin egen vision. I vissa filmer så finns det flera filmskapare på en film, men som oftast är det en enda. Några av världens mest kända filmskapare är dels vår egen svenska Ingmar Bergman som tillsammans med Frank Capra, Woody Allen, Alfred Hitchcock med fler ofta citeras som världens främsta filmskapare.

Självfallet finns det också nya filmskapare som skapar nya filmer, och för den som är intresserad så är det bara att kolla upp regissörerna på ens favoritfilmer för att få en bättre inblick i filmen och filmskaparens värld, och kanske till och med hitta en ny favorit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *